Aliet Rogaar

Naast het verbouwen van biologische groenten, heb ik mij gespecialiseerd in permacultuur en het aanleggen en onderhouden van voedselbosranden met kleinfruit en eetbare kruiden en bloemen voor mensen, vogels en insecten.

In juni 2022 rond ik mijn opleiding af tot biologisch-dynamisch tuinder aan de Warmonderhof. Tijdens de opleiding liep ik stage bij Tuinderij Land en Boschzigt en Permacultuur Tuinderij de Veldhof en volgde lessen bij permacultuur docent Taco Blom. Met tuinders Nancy Wiltink en Michel Olden begonnen we in 2020 de Moestuinschool Amsterdam, een stadslandbouwproject pur sang, bovenop de bouwput van de Noord-Zuidlijn.

Vanaf 2011 bracht ik mijn zomers door in Canada bij Terra Perma, een eco-dorp en permacultuur project in het bos. Ik hielp met de aanleg van de tuinen en de bouw van unieke ecologische huisjes. Toen in 2020 mijn werk als therapeut stopte, vanwege de Corona crisis, besloot ik het roer om te gooien en mij te wijden aan het opzetten van stadslandbouw projecten. Samen maken we onze omgeving groener, mooier en gezonder.

Een stukje voorgeschiedenis

Ik heb het geluk gehad om op te groeien in een tuin aan de rand van een bos. Als kinderen waren wij zo vrij als vogels en zwierven eindeloos buiten rond. Gefascineerd keken we hoe jonge loten uit kastanjes kwamen in de lente tussen afgevallen bladeren. We plukten wilde paddestoelen, appels en bessen en oogstten groenten uit de tuin. Koken met wat er groeit in het seizoen was al jong mijn passie en werd later mijn vak.

Nadat ik de Universiteit van Amsterdam had afgerond, woonde en werkte ik een aantal jaar in New York City. Voor een Leadership programma gaf ik workshops aan jongeren en kinderen op scholen. Geschokt door de ongezonde en stressvolle omstandigheden waarin zij opgroeiden, besloot ik mensen te helpen om gezonder te leven.

Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk voor shiatsu en cranio-sacraal therapie. Daarnaast geef ik ergonomisch advies en heb jaren workshops en lessen gegeven bij bedrijven en opleidingsinstituten.